PRESSETFÔR PRODUKTER

        Farm Food HE Classic

Etter 2 års forskning , viste det seg at noen oppdrettere, på grunn av de gode resultater, ville fortsette å bruke det nøytrale «all life stage»-fôret. Derfor besluttet vi å markedsføre det nøytrale testfôret i liten målestokk med navnet Farm Food HE.

Jungeltelegrafen har siden 1984 sørget for stadig større vekst. I prinsippet har fôrets sammensetning vært uendret siden de første årene og vi får stadig positive tilbakemeldinger. Den mest påfallende og vanlige reaksjonen er at eldre hunder som får Farm Food HE i stedet for det vanlige fôret, synes å oppleve sin andre ungdom, og at hundene som regel oppnår en alder på langt over 10 år.

Farm Food HE er naturligvis forbedret i årenes løp, både på grunnlag av vår egen og vitenskapelig forskning, men uten å gå bort fra den opprinnelige filosofien: «én type fôr til alle hunder i alle aldre og under alle forhold».

 Farm Food HE Skotsk lakseolje

Forskjellen ved bruk av linfrøolje som er vegetabilsk, og den animalske fra lakseoljen er at næringsverdien kan være høyere for noen hunder. Dette kommer av at lakserolje har relativt mer naturlig innhold av omega 3-fettsyrene EPA (eikosapentaensyre) og DPA (dokosapentaensyre) enn vegetabilske oljer. En hund har mer overskudd fra disse fettsortene enn andre, noe som kan vise seg fra blant annet følgende:

  • Hud og pels: Forskjellene i omega 3-fettsyrer kan også ha en effekt på hundenes hud og pels. Så det samme gjelder for dette, i tilfelle du ikke er fornøyd med huden og pelsen til hunden din, kan du bytte til den andre sorten Farm Food HE. Vær oppmerksom på at det kan ta en stund før endringene/forbedringene blir synlige.
  • Smak: Forskjellene mellom vegetabilsk linfrøolje og animalsk lakserolje har i tillegg en innvirkning på smaken.

      Farm Food HE Glutenfritt

Sammensetningen av Farm Food HE «uten gluten» er i utgangspunktet den samme som for Farm Food HE «skotsk lakseolje» og «Classic». De har erstattet hvete med Sorghum (durra) og ris (begge puffet og forvellet). For å lage et produkt uten gluten, erstatter de fleste fabrikanter bare all hveten med mais. Vår erfaring er imidlertid at det fører til for høyt maksimalt innhold av mais. Derfor undersøkte vi andre løsninger.

Sorghum var løsningen vi fant.

Sorghum antas å ha vært en av de viktigste ingrediensene i det prehistoriske menneskets diet, og derfor sannsynligvis også i våre prehistoriske hunders diet. Sorghum er et frø som kan sammenlignes med mais, og i likhet med ris og mais inneholder det ikke gluten som kan forårsake allergi. Derfor er denne varianten av Farm Food HE uten gluten det beste for hunder med bevist eller antatt glutenallergi. Dessuten har omfattende prøver vist at fôret Farm Food HE uten gluten er et utmerket alternativ for hunder som har svake og/eller dårlige tarmer og dermed uregelmessig fordøyelse.

Ved å tilstrekkelig varmebehandle kornproduktene, vil de spaltes FØR de når hundens mage, og derfor vil de bedre kunne utnytte karbohydratet i tarmen.

            Farm Food HE Sau

Er hundens hud og pels ikke i balanse, kan det alltid lønne seg å prøve en av de andre tre variantene. Det kan ta tid før forandringer blir synlig.

Flere tester og praktiske prøver er tatt, og resultatene viser at noen hunder har større glede av Classic, mens andre igjen trives bedre på variantene som Skotsk Lakseolje, Glutenfri eller Sau. Disse testene ble utført av: annerkjente oppdrettere, hundetrenere av tjenestehunder og sportshunder, samt hundeeiere i vennegruppen med deres hunder.

Du kan se og merke på hunden din, hvilket fôr den har størst glede av. Dette er det viktigste kriteriet for suksess. Farm Food HE Sau minner mye om Farm Food HE Classic, bortsett fra at kjøttmelet er byttet ut med kjøttmel fra sau (over 11%).